Företaget

Fotboll 2000 Handelsbolag bildades 1995 med hemvist i Kungsbacka. Året innan föddes träningsmetoden Fotbollsworkout som sedan blev en videofilm med tillhörande musikkassett. 

DSC_0493

Detta var initialt anledningen till att Fotboll 2000 blev en firma. 1998 skapades utbildningsmaterialet, Unik Bollteknik, på videofilm. Momenten som ingick i filmen var finteknik med finter, dribblingar vändningar i spetsen. 2008 gjordes en rejäl ansiktslyftning av Fotbollsworkouten. Nu på dvd-film, musik-cd och manual. Det är förmodligen just genom träningsmetoden Fotbollsworkout Fotboll 2000 blivit mest bekanta. Från bildandet och fram till idag har flera hundratals utbildningstillfällen, föreläsningar och instruktioner/träningar genomförts runt om i Sverige. Främst har det varit förbund, föreningar och fotboll i skolor som anlitat Fotboll 2000. Instruktörer från Fotboll 2000 har även delat med sig av sina idéer utomlands i olika sammanhang (England, Norge, Danmark, Finland, Holland, Israel, Sydafrika och Zambia).

DSC_0215Under 2014 lanserades Fotboll 2000s största utmaning, då projektet Illusionen konstruerades och sjösattes. Ett hundratals teknik- och anfallsövningar finns att tillgå i ett speciellt program på internet, surfplattor och mobiltelefoner som numera kallas Illusionsbiblioteket. Under år 2013 genomfördes 15 filmdagar där videoklippen redigeras och presenteras i nyskapande filmklipp. Den första versionen av Illusionsbiblioteket blev klar den 26 juni 2014. Allteftersom utvecklas Illusionsbiblioteket och fler övningar läggs in efterhand. Därmed skall svenska tränare och ledare få en omfattande idébank till att tänka, träna och spela fotboll ur ett kreativt perspektiv. Härigenom kan spelare sedermera inspireras att utvecklas i en kreativ och varierad fotboll.

Den 1 september 2015 sjösattes ytterligare ett projekt som ingår under Illusionens vingar Bolltrixet. Projektidén utvecklades ur diskussioner med Göteborgs Fotbollförbund där ansatsen var att skapa något som kan ge spontanfotbollen ett lyft vilket skulle innefatta att vi utvecklar fler bollskickliga och duktigare fotbollsspelare samtidigt som vi försöker att öka den regelbundna fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar.

Bolltrixet förklaras lättast som ett ”digitalt teknikmärke” där du som användare får ett antal roliga och utmanande ”uppdrag”, alla med boll, som denne skall utföra både själv och tillsammans med en kamrat. Under spelets gång skall man samla poäng och medaljer och man kan enkelt se sina resultat och jobba för att förbättra dem allteftersom. Detta genom att inspirera till detta genom dator, smartphone eller surfplatta. Man tar del av Bolltrixet genom att skapa ett konto i Illusionen.

Fotboll 2000 hemvist är idag i Lindome strax söder om Göteborg. Den dagliga driften utförs i huvudsak av Johan Nexborn och grundaren Conny Winge.

 

F2000_svart_vit

 

 

 

Odonvägen 42
437 31 Lindome
E-post: kontakt@fotboll2000.se
Hemsida: www.fotboll2000.se
Tele: 0708-879315
Pg: 940961-6
Innehar F-skattesedel