Bolltrixet

 

Skapa konto!

Gå till Bolltrixet
Flera undersökningar pekar på att allt fler barn, ungdomar och vuxna blir alltmer stillasittande framför tv, datorer, smartphones och surfplattor samt att den totala mängden regelbunden fysisk aktivitet minskar i befolkningen. Dessutom utvecklas mer inaktiva livsstilar som starkt bidrar till välfärdssjukdomar och ohälsa.

Som om inte det var nog så visar statistik från 2013 att barn och ungdomar tyvärr lämnar föreningsidrotten i större utsträckning än tidigare.

Med dessa frågor som bakgrund, tillsammans med ansatsen att utveckla duktiga fotbollsspelare, har vi tillsammans med Göteborgs Fotbollförbund diskuterat fram ett hyperintressant projekt som nu Fotboll 2000 producerat och lanserades den 1 september i 2015.

Projektet heter Bolltrixet och har som strävan att aktivera barn och ungdomar i roliga och utmanande ”uppdrag” med boll genom dator, smartphone eller surfplatta som de vanligtvis redan nu använder men ofta blir inaktiva med. Bolltrixet är något som bäst förklaras som ett ”digitalt teknikmärke” och som vi hoppas skall ge spontanfotbollen ett lyft.

Bakgrund

Användaren får ett antal roliga och utmanande ”uppdrag”, alla med boll, som denne skall utföra själv eller tillsammans med en kompis. Under spelets gång skall man samla poäng och medaljer. Sina prestationer kan man enkelt se på resultattavlan och sedan förbättra dem allteftersom (se gärna den bifogade trailern för att få en inblick i hur det fungerar).

Den 20 augusti 2015 presenterades Bolltrixet i sin helhet för ca 30 föreningar som deltar projektet Föreningslyftet i Göteborgsdistriktet. Föreningsutvecklarna kommer sedan att introducera Bolltrixet i sina respektive föreningar. Övriga Spelarlyftsföreningar kommer att få information från Göteborgs Fotbollförbund hur man går tillväga för att börja använda bolltrixet.

Applikationen Bolltrixet, som går att använda från mobil, IPAD, Mac och PC, finns tillgänglig idag via vår hemsida. För att komma igång behöver man skapa en profil och köpa ett konto hos Fotboll 2000 klicka på länken nedan.

GRATIS UNDER 2018

Eftersom vi ser detta som en riktigt positiv utveckling för våra barn och ungdomar så har vi gjort detta HELT FRITT!  Detta innebär att ALLA föreningar, lag, tränare och spelare har GRATIS tillgång till Bolltrixet och Illusionsbiblioteket under 2018. Så klicka på länken nedan för att skapa ditt konto IDAG!

SKAPA DITT KONTO IDAG!!!