Fotboll 2000

Fotboll 2000 Handelsbolag bildades 1995 med hemvist i Kungsbacka. Detta efter att grundaren Conny Winge, tillsammans med hans kollega Christer, utvecklat träningsmetoden Fotbollsworkout.

Conny hade dessutom idéer om hur man skulle kunna utveckla anfallsspelet och i synnerhet det svenska offensiva spelet i sista 1/3-delen. Detta med kombinationsspel och metoder för att slå ut ett samlat och organiserat försvar.

Snabbt sattes företagets tre ledord på pränt:

- -

Företagets vision och mission är därmed att med inspiration och vägledning kunna påverka svensk fotboll att bli mer kreativ, offensiv och teknisk.

Från bildandet och fram till idag har flera hundratals utbildningstillfällen, föreläsningar och instruktioner/träningar genomförts runt om i Sverige.

Främst har det varit förbund, föreningar och fotboll i skolor som anlitat Fotboll 2000. Instruktörer från Fotboll 2000 har även delat med sig av sina idéer utomlands i olika sammanhang (England, Norge, Danmark, Finland, Holland, Israel, Sydafrika och Zambia).

Idag utförs den dagliga driften från Lindome strax söder om Göteborg. Detta i huvudsak av Johan Nexborn och grundaren Conny Winge.

Fotboll 2000 produktioner