Allsvenska fotbollsprofiler uttalar sig för Bolltrixet!

I veckan var Fotboll 2000 på plats i tre allsvenska klubbar och då fick vi möjligheten att träffa ett antal allsvenska fotbollsspelare. Samtliga uttalade sig positivt för Bolltrixet som är Fotboll 2000 nya satsning för barn och ungdomar.

I måndags var BK Häcken först ut. På Gothia Park Academy på Hisingen träffade Fotboll 2000 bröderna Simon och Samuel Gustafson, tillika brödraparet Adam och Joel Andersson samt Simon Sandberg. I onsdags besöktes Valhalla IP och Kopparbergs/Göteborg FC, där Elin Rubensson och Rebecka Blomqvist fick stå framför kameran. Slutligen fick vi en pratstund i torsdags med de blåvita spelarna Mikael Boman, Gustav Engvall och Lasse Vibe (se bild) på Kamratgården. Samtliga profiler kommer att finnas med i produktionen och presentera övningar i Bolltrixet, men även bidra med sin syn på fotboll, värderingar och fair play.

I slutet av augusti släpper Fotboll 2000 ett form av teknikmärke, kallat Bolltrixet, på internet. Det är skräddarsytt för barn omkring 7-13 år. Barnen kommer att kunna få uppdrag att genomföra utanför klubbträningen. Detta för att stimulera att träna mer utöver klubbträningen och att uppdragen enkelt kan göras hemma, på skolan, på näridrottsplatsen eller egentligen var som helst. Just nu håller Fotboll 2000 på med finishen av projektet som inledningsvis kommer att innehålla 24 uppdrag (övningar att träna på och jaga poäng). Projektet är unikt i sitt slag, där samtliga åtta- och nioåringar tillhörande klubbar Göteborgs kommer att erhålla en gratiskod för att se uppdragen. Bolltrixet är ett samarbete med Göteborgs Fotbollförbund.