Övningsbibliotek

Fakta

Bibliotekets filosofi och idé

Illusionsbiblioteket är ett utvecklingskoncept i fotboll som skall ge inspiration och vägledning till alla som vill utveckla den kreativa, tekniska och offensiva fotbollen.

Illusionsbiblioteket omfattar endast teknik och anfallsspel. Fokus ligger på att hitta lösningar i sista 1/3-delen av spelplanen, d v s ytan i och kring motståndarnas straffområde.

Målgruppen är främst tränare och instruktörer, men även ambitiösa spelare som söker extra kunskap och inspiration.

Konceptet inriktar sig på att visa goda exempel på övningar och träningsmetoder som har effekten att kunna slå ut organiserade och samlade försvar. Allt illustreras via nyinspelade filmklipp!

Tanken är att visa på metoder hur ett anfallande lag bland annat kan skapa en maskerad och varierad hotbild i sitt anfallsspel. Detta för att försvåra för motståndarna att försvara sig och därigenom lättare lyckas med genombrott för att komma till avslut och göra mål. Spelare utvecklas i Illusionsbiblioteket till att kunna samspela, kombinationsspela och utföra goda soloprestationer.

Några parametrar för att kunna slå ut motståndarnas nedre försvarslinje samt att öka möjligheterna att lyckas i sista 1/3-delen;

Stort tekniskt kunnande

Utvecklad taktisk förmåga och split vision.

Fysisk potential i förhållande till bollen och lagets spelsätt.

Kunna överraska och göra det oväntande.

Utföra platsväxlingar/kunna byta roller och uppgifter.

Utvecklad kommunikationsförmåga.

Mix mellan intränade mönster ochimprovisation.

Meningen är att spelarna som tränas i Illusionens anda skall kunna vinna matcher av egen konstruktiv kraft. Förutom ökade färdigheter vid genombrott och i avslutsfasen är ett delmål att spelarna skall kunna öka sitt bollinnehav i matcher.

Notera att alla övningar är med boll och fungerar lika bra på barn och ungdomar som på seniorer.

Bibliotekets innehåll

Så här gör du!