Idé

Ambitionen för Fotboll 2000 har alltid varit att försöka påverka den svenska fotbollen att bli mer teknisk, kreativ, och konstruktiv och därigenom mer underhållande och slagkraftig.

Krutet har vi därför valt att lägga på teknik, spelintelligens och samspel i anfallsspelet. Dock inte på bekostnad av varken ett eftersatt försvarsspel, svag fysik eller taktisk obegåvning. Snarare en förhöjning av den totala förmågan att kunna konkurrera mot de bästa genom en inkludering av offensiva kvaliteter.

Tre Slagord

Devisen hos Fotboll 2000 är de tre slagorden; Inspiration, Kreativitet och Vägledning.

Vi hoppas kunna ge goda exempel på hur den kreativa förmågan kan utvecklas, både för ökad individuell skicklighet samt färdigheter för samverkan och samspel. Vi tycker att:

Produktioner

Fotboll 2000 har bland annat valt att satsa på utbildningsproduktioner, där många kan ta del av innehållet oberoende av geografisk tillhörighet.

Vårt övningsbibliotek kommer med den moderna teknikens hjälp att finns tillgängligt på internet och ersätter även våra äldre filmproduktioner på video och dvd.

Dessutom bryter Fotboll 2000 ny mark genom att inspirera till mer spontanfotboll hos barn och ungdomar och extra träning genom ett Teknikmärke.

Fotboll 2000 satsar även på utbildningsverksamhet. Vi har som målsättning att inspirera genom kurser för tränare och instruktioner för spelare.

Vår paroll är; ”Bli bra i spelet”. För att spelare ska kunna bli bra i spelet måste de därför träna matchlikt under lagträningar i klubben. Detta görs i olika spelformer, där bollen självklart alltid är med.

Vi utgår från att all fotbollsträning genomförs på fotbollsplan och ingen annanstans.  Det är tränarna som är nyckelpersonerna för om spelarna skall utvecklas på ett effektivt och rationellt sätt.

Fotboll 2000's Conny Winge författare till Fotbollsplanen

”De val och handlingar Du gör idag, får konsekvenser för framtiden! Välj därför den kreativa vägen!”

Conny Winge

-