Ambitionsträning med Lerkils IF

Igår den 22 maj höll Fotboll 2000 i två ambitionsträningar för Lerkils IF som också fungerade som utbildning för ledarna.

Fotboll 2000 var på plats 14.30 på vackra Ängås IP (har ni inte vart här så kan vi rekommendera att åka förbi om ni har vägarna förbi) och riggade inför första passet som startade 15.00-16.30 andra passet startade 16.45-18.00.

Lerkils IF har under de senaste veckorna tagit fram ett koncept som de kallar för ”Ambitionsträning” där de spelare som vill träna lite extra kan komma ner och träna med duktiga instruktörer. Träningen riktar dig mot två grupper: PF04-05 samt PF03-01.

Temat för bägge passen var ”Spelsinnet” och vi skulle fokusera på att lyfta blicken, hitta tomma ytor samt hur man kan vinna tid.

Temat var aningen för svårt för den yngre gruppen rent praktiskt men vi tycker att de gjorde ett riktigt bra jobb ändå och det roliga är att höra alla de kreativa svar som de har på våra lite svårare frågor. Däremot passade temat lite bättre den äldre gruppen som fixade praktiken lite bättre mycket säkert p.g.a. att de berört ämnet innan. Men som alltid så finns det alltid något att utveckla.

Det var även ett par ledare som var på plats som då fick ta del av lite nya varianter på ”äldre övningar” och även fick lite hjälp kring hur man skulle kunna använda sig av frågor för att instruera.

Allt som allt var det två bra pass och enligt Lerkils IF så ville de att vi skulle tillbaks till hösten för ytterligare ett pass  vilket alltid är roligt.

Idag fortsätter vi med filmning på Almås näridrottsplats för projektet Bolltrixet!

Ambtionsträning 150522