Bolltrixövningar besiktigade!

I måndags genomfördes en test av åtta övningar som kommer att ingå i Bolltrixet (teknikmärke) som släpps i augusti för allmänheten. Lindome GIF:s P-05 stod som testgrupp.

Övningarna besiktades av 40 barn i åtta olika stationer, där pojkarnas ordinarie tränare organiserade och såg till att övningarna genomfördes på bästa sätt. Spelarnas generella kommentarer var att övningarna var kul och lagom svåra. Några av övningarna som praktiserades var ”Fotbollscurling” (ses på bilden), ”Studsbollen i par”, ”Lilla passningskorridoren”, ”Rotationsdribblingen”, ”Nick på två” och ”Push up”.

I och med testen kan vi nu referera till utfallet av övningarna med både spelarnas och ledarnas kommentarer och dessutom spelarnas individuella resultat. Totalt kommer vi i Fotboll 2000 filma in 36 övningar under sommaren som släpps i första versionen. Tanken är att spelare skall uppmanas att träna mer utöver lagets träningar och genomföra olika typer av bolluppdrag på egen hand eller tillsammans med en kompis. Dessa uppdrag kan t ex genomföras hemma, på skolgården, vid badplatsen eller på näridrottsplatsen. Spelarnas resultat utmynnar i guld-silver-brons eller i deltagarpoäng. Dessa ackumuleras automatiskt i programmet och kan sporra barnen att träna mer.

Bolltrixet använder den nya tekniken och kan ses i smartphones, surfplattor eller datorer. Genom Bolltrixet hoppas vi i Fotboll 2000 kunna påverka den svenska fotbollen att bli mer teknisk och kreativ i framtiden.

IMG_5838