Driva och dribbla

Det var fullt fokus på att driva och dribbla under onsdagskvällen, då sista träningspasset (för nu) hölls för Lindome GIF och deras flickor födda 2005.

Fotboll 2000 har under våren 2016 haft ett utbildningspaket för föreningen Lindome GIF. De beställde fem träningar till några av deras åldersgrupper.

9 januari hölls första träningen för föreningens flickor och pojkar födda 2004 och då låg fokus på Fotbollsworkout inne i Almåshallen.19 mars hölls samma fokus för föreningens flickor och pojkar födda 2003 inne i Skånhällahallen. 22 mars hölls ett pass för föreningens pojkar födda 2002 där fokus låg på positionsväxlingar i anfallsspelet. 10 maj hölls ytterligare ett pass för pojkarna födda 2002 där fokus nu skiftats till kombinationsspel i sista tredjedelen.

Och igår den 25 maj hölls alltså en träning för föreningens flickor födda 2005 där fokus låg på att driva och dribbla. Under 1,5 timmar drillade Fotboll 2000s duktige instruktör Johan Nexborn 17 tjejer som under träningen fick se vikten av att hålla bollen nära foten och lyfta blicken för att göra kloka val. Flera bra exempel belystes och tjejerna gjorde en riktigt bra träning.

Nu diskuteras det inför hösten om vi skall återkomma i någon form, vilket vi uppfattat att föreningen ser positivt på.

Skulle Er förening vara intresserad av ett liknande upplägg så är det bara att ta kontakt med johan@fotboll2000.se så syr vi ihop ett koncept som passar just Er förening!

F05