Fotbollsutveckling hos Hovås Billdal IF

Under onsdagen den 29 mars hölls Fotbollsutveckling hos Hovås Billdal IF. Utbildningen fokuserades på att se en helhet i fotbollens alla egenskaper. Detta utefter vårt nya kursupplägg. De deltagande ledarna fick med sig en synvinkel som visade på hur ALLT sitter ihop och inte behöver tas i sär i delar för att tränas.

Fotbollsutveckling hos Hovås Billdal IF

Det var den andra utbildningen för föreningen och roligt nog så hade vi 50% återvändande ledare. Ledarna fick först en teoretisk genomgång under inledande 1,5 timmarna. Vi tog upp allt från intressanta saker som:

En helhetssynvinkel på de mer traditionella egenskaperna fysik, taktik, teknik och mentalt. Och en lite närmare blick på hur man får in det i en helhet under det praktiska.

Därefter fortsatte utbildningen med 1,5 timmar praktik. Ledarna observerade då Hovås Billdal IFs herrjuniorer som agerade övningstrupp. Under praktiken fick ledarna med egna ögon upptäcka det som vi diskuterade under det teoretiska passet. Bland annat hur vi arbetar med vår teknik genom taktisk träning. Hur vi genom att justera arbets- och vilotid kan få fram den fysik som vi vill uppnå samt hur vi kan belasta spelarna mentalt.

Efter kursen fick vi följande reaktion från Hovås Billdals föreningsutvecklare Adrian Von Heijne: Herregud! Detta tillfälle var riktigt, riktigt bra. Bättre än förra tillfället och då var ju ändå den utbildningen riktigt bra!.

Efter vår uppdatering av våra utbildningar har fler och fler föreningar hört av sig och är intresserade.

Intresserad av materialet?

Skulle det verka intressant att ta del av materialet så ta kontakt med oss så ser vi om vi kan sy ihop en riktig ”ögonöppnare”.

Förhoppningen är att vi kan sy ihop fler samarbeten som vi gjort med bl.a. Kållered SK, Lindome GIF, Tölö IF, IFK Fjärås, Frillesås FF, Ösets BK, Ytterby IS, Hovås Billdal IF, Näsets SK, IK Kongahälla, Annebergs IF, IFK Strömstad m.fl.

Hör av er till oss för att veta mer johan@fotboll2000.se så syr vi ihop en intressant lösning för just er förening.

Fotbollsutveckling hos Hovås Billdal IF

Fotbollsutveckling hos Hovås Billdal IF