Inspiration i Barcelona

Mellan den 16-22 oktober så åkte Fotboll 2000 för att få lite inspiration i Barcelona under en utbildning. Detta för att bland annat hitta nya uppslag till Fotboll 2000s kommande satsning samt få en uppfattning om hur man i en av världens bästa klubbar arbetar med fotbollsutveckling.

TOVO Academy

Fotboll 2000 hade sedan en tid tillbaks bokat utbildningen med TOVO Academy i Sitges, Barcelona. TOVO (total voetbal) Academy är en fristående utbildningsorganisation som drivs av Johan Cruyffs svärson Todd Bean som under de sista 14 åren arbetat flitigt med Cruyff för att starta/uppdatera Toekomst (Ajax ungdomsakademi), La Masia (Barcelonas ungdomsakademi), Cruyff Fotball (utbildningsorganisation för elitlag i Holland), Cruyff Foundation (ett initiativ för att ge handikappade barn en chans till att idrotta) m.m. Läs mer om TOVO här. Kan absolut rekommendera att följa Todd Beans blogg på deras hemsida.

Inspiration i Barcelona

Fotboll 2000s syfte med resan var att förhoppningsvis få lite konfirmation på att vi är ute åt rätt håll. Dessutom ville vi även få nya idéer, uppslag och inspiration i Barcelona till vår kommande satsning som vi hoppas kunna lansera under 2018.

Vi flög från Landvetter på måndagen den 16/10 mot Barcelona och ankom vid villan vid havet i Sitges på eftermiddagen. Kursen startades på tisdagen vid 14.00 med introduktion och en workshop. Därefter hölls kursen fram till lördag kväll där vi medverkade på ett antal praktiska och teoretiska pass som förklarade TOVOs syn på fotboll.

Under resan hade vi turen att få se på FC Barcelona vs. Olympiakos i Champions League. Dessutom ingick ett studiebesök på FC Barcelonas ungdomsakademi La Masia där vi fick se U12, U16 samt U18 spela matcher.

Vad tar vi med oss?

Efter 5 utbildningsdagar i Sitges Barcelona så tar vi med oss:

  • Först och främst konfirmationen om att vår syn på fotboll är otroligt lik den som man försöker utveckla i Toekomst och La Masia.
  • Inspiration att fortsätta att utveckla vår kommande satsning.
  • Nya infallsvinklar.
  • Nya idéer.
  • Forskningsrapporter som påvisar att det sätt som vi önskar utveckla fotbollsspelare ligger helt i rätt linje med hur forskningen fått fram kring lärande.

 

Inspiration i Barcelona,

Fr. vä. Conny Winge Fotboll 2000, Todd Beane TOVO Academy, Oscar TOVO Academy, Michiel ten Haken TOVO Academy samt Johan Nexborn Fotboll 2000.