Kombinationsspel för Göteborgs Fotbollförbund

Under söndags eftermiddagen hölls kursen ”Passningsspel 2” (10-14år) i Lisebergshallen för ca 15 ledare från Göteborgs regionen.

Kursen startades kl.12.00 i Rosa rummet med först en fika och sedan en teori del där vi beskriv vår syn på passningsspel och kombinationsspel under ungefär en timme.

Teorin är viktigt för oss att få förklara för att ledarna sedan skall ha en förståelse för det vi gör under praktiken som hölls i sporthallen där de rent praktiskt fick känna på lite övningar gällande att öka spelares spelsinne samt egenskaper till att samverka med sina medspelare. Vi tror att utvecklingen i svensk fotboll nu ligger i att man på ett än bättre sätt kan samverka för att ta sig förbi samlade och organiserade försvar. Praktiken hölls under två timmar till 15.30.

De flesta ledare stannade från förmiddagens pass där vi pratade om passningsspel och så kom det några nya ledare till detta pass som handlade mest om kombinationsspel.

Totalt sett ser vi bägge delkurser som två lyckosamma kurser där ledarna var nöjda med innehåll och presentationen av innehållet.

Skulle Er förening vara intresserad att vi håller något av dessa kurser för Er? Kontakta johan@fotboll2000.se

FullSizeRender3FullSizeRender4