Kombinationsspel med Landvetter IF 2003

I lördags den 21/3 var Fotboll 2000 på nya och fina Landvetter IP. Det var Landvetter IF 2003 F00 som hade träningsläger och ville att vi skulle komma och hjälpa dem med hur man kan tänka och träna när man närmar sig sista tredjedelen och spelet där…

Det var tyvärr en väldigt kall dag med snålblåst men än dock var uppåt 30 tjejer på plats samt 5 tränare och de fick känna på våra idéer för att ta sig förbi ett samlat och organiserat försvar.

Vår duktige instruktör Ulf Dohn har tidigare instruerat laget två till tre gånger innan men tyvärr var han otillgänglig detta datum vilket gjorde att vår heltidsinstruktör Johan Nexborn fick köra med laget. Kravställningen var hög även fast kombinationsspel i sista tredjedelen är det svåraste man kan träna.

Syftet med träningen var att påvisa vikten av att ha uppe blicken och även vad det är man skall titta på för att med effektivitet kunna låsa upp ett samlat och organiserat försvar med hjälp av olika positionsväxlingar för att öppna upp ytor för sig själv och för varandra.

Från Fotboll 2000s håll känner vi att vi fick förmedlat vårt budskap och vi hoppas att tjejerna och ledarna fick en inblick i hur svårt det är att spela fotboll samtidigt som de inte blir rädda att våga för att lyckas.

Vi vill tacka Landvetter IF 2003s F00 för det samarbete som vi haft under några år med att vi kunnat komma upp till er och hålla instruktioner.

Skulle er förening vara intresserad att vi kommer och hjälper er med något i ert anfallsspel? Tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

FullSizeRender3