Kurs för Nora/Pershyttan BK

Under lördagen den 8 februari hölls två kurser för Nora/Pershyttan BK i Nora som ligger ca 30 minuter norr om Örebro. Claes Kling som var initiativtagare till att vi skulle komma upp och hålla i två kurser medverkade för ca ett år sedan på en kurs vi höll för Örebro Läns FF och tyckte att kursen som hölls då (Samverkan i sista 1/3-delen) var så pass bra att han ville att vi skulle komma upp och förevisa för hans förening.

Detta innebar att vi körde upp till Nora tidigt på morgonen för att köra igång med teori om ”Samverkan i sista 1/3-delen” kl.10.00 detta kompletterades med praktiska övningar vid 12.00 med spelare ur Nora/Pershyttans damjuniorer samt de tränare som var på plats. Praktiken varade i två timmar och förhoppningsvis fick både ledarna och tjejerna lite verktyg för att kunna ha ett lyckosamt anfallsspel i sista 1/3-delen.

När praktiken för ”Samverkan i sista 1/3-delen” var slut så hölls även praktik i Fotbollsworkout för föreningens resterande flickor där de fick testa på de olika sätt man kan träna in Fotbollsworkouten.

Totalt sett så tyckte vi att det blev en riktigt bra kurs med intresserade och engagerade ledare och spelare.

Några röster om kursen: ”Tack igen för en kanonbra utbildning, hoppas vi kan ses igen inom en snar framtid.” (Claes Kling), ”Tjejerna var jättenöjda, bra jobbat! :)” (Per Lundqvist)

Nora_PershyttanBK