Nytt roligt teknikmärke ökar spontanfotbollen och minskar stillasittandet

Har Ni samma känsla som oss att barn och ungdomar under de senaste åren:

  • Lägger mindre tid på att vara fysiskt aktiva utanför den organiserade idrotten?
  • Lägger mer tid på att vara stillasittande framför smartphone, surfplatta, dator och TV?
  • Lägger mindre tidspontanidrott och inte minst spontanfotboll?

Med dessa frågor som bakgrund, tillsammans med ansatsen att utveckla duktigare fotbollsspelare, diskuterade vi tillsammans med Göteborgs Fotbollförbund fram ett hyperintressant projekt som syftar till:

  • Mer spontanidrott för barn och ungdomar
  • Mer fotbollslek för barn och ungdomar
  • Minska stillasittandet vid mobiltelefon, surfplatta, dator eller TV.

BOLLTRIXET – DET NYA ”DIGITALA TEKNIKMÄRKET”

Projektet heter Bolltrixet och har som strävan att aktivera barn och ungdomar i roliga och utmanande ”uppdrag” med boll genom just de medier som idag gör barnen stillasittande. Detta i något som bäst förklaras som ett ”digitalt teknikmärke” och som vi hoppas skall ge spontanfotbollen och den fysiska rörelsen utanför den organiserade idrotten ett lyft.

Användaren får ett antal roliga och utmanande ”uppdrag”, alla med boll, som denne skall utföra både själv och tillsammans med en kamrat. Under spelets gång skall man samla poäng och medaljer och man kan enkelt se sina resultat och jobba för att förbättra dem allteftersom (se gärna manual hur detta fungerar).

Vi kommer även att hålla en större presentation kring detta måndagen den 11/4 mellan kl.18-20 i Lisebergshallen. Är Ni intresserade av att gå så anmäl er här! (presentationen är gratis för alla föreningar som är med i Spelarlyftet, för alla andra kostar det 200:-)

Applikationen Bolltrixet, går att använda från mobil, IPAD, Mac och PC, och finns tillgänglig på www.fotboll2000.se.

Eftersom vi ser detta som en riktigt positiv utveckling för våra barn och ungdomar så har vi gjort så att ALLA föreningar som är med i Spelarlyftet kommer att ha GRATIS tillgång till Bolltrixet för sina 8-9 åringar samt deras ledare.

Redan IDAG är ett hundratal barn och ungdomar som är igång så varför vänta? Ta kontakt med din förening för att ta del av din förenings kanpanjekod och har ni frågor gällande applikationen så tveka inte att kontakta johan@fotboll2000.se

Resterande åldersklasser i spelarlyftsföreningar samt de föreningar som valt att inte medverka i Spelarlyftet kan självklart införskaffa Bolltrixet antingen personligen, lagvis eller föreningsvis genom oss mot en mindre kostnad.

girlpower