Nytt samarbete påbörjas…

Sista utbildningen för IFK Strömstad för i år. Nytt samarbete påbörjas 2017.

Samarbetet

Som vi har skrivit innan har IFK Strömstad och Fotboll 2000 har haft ett samarbete under senaste 3 åren vilket upplevs positivt för båda parter. Under måndagen den 24 oktober hölls sista utbildningen för i år. Bägge parter har en go känsla och utsikterna är goda för att fortsätta samarbetet även under åren som kommer.

Utbildningen

Måndagens utbildning var exklusiv för ledare som har spelare som är 13-15 år gamla. Som föregående utbildningar så startades det med en timmes teori. Där vi presenterade en ”mall” att kunna använda när man planerar träningar för att se till att vi tränar fotbollsspelare och inget annat. Förutom det så gick vi in på hur man gör för att instruera kreativa fotbollsspelare.

Detta varvades sedan med spelarutbildningen där ledarna fick se exempel på innehåll i en träning där man tydligt kan se hur ”mallen” påverkar spelarna att få ta beslut ur ett fotbollsperspektiv. De fick också se hur man med frågor kan utbilda kreativa fotbollsspelare.

Fortsättningen

För att vårt samarbete skulle gå i lås så hade föreningen skaffat fram en sponsor som hjälpt dem. Detta har gjort att samarbetet kunnat hålla i 3 år. Nu när dessa 3 år har gått så är ju frågan om man fortsätter med samarbetet. Och som det ser ut nu så är föreningen väldigt positiv till detta.

Skulle Er förening vara intresserad av ett liknande upplägg så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

Utbildningsinsatser för IFK Strömstad

Utbildningsinsatser för IFK Strömstad