Passningsspels kurs för Göteborgs Fotbollförbund

Under söndagen den 26 februari hölls Passningsspels kurs för Göteborgs Fotbollförbund. Utbildningen fokuserades på att se en helhet i passningsspelet. Detta utefter vårt nya kursupplägg. Drygt 17 deltagande ledarna fick med sig en stor del kring ledarskap samt hur man kan skapa intressanta läromiljöer.

Passningsspels kurs

Ungdomsledarna från olika föreningar i Göteborg, som har barn och ungdomar som är mellan 8-14 år, fick först en ”kick” under inledande 1,5 timmarna. Detta genom en teoretisk genomgång som tog upp allt från intressanta saker som:

Vilka är de viktigaste principerna som gör fotboll till fotboll. Hur man ökar och minskar svårighetsgraden i träningsmiljön. Hur man ger feedback i temat och därigenom hur man skapar tänkande och kreativa individer. Samt att kunna skapa intressanta läromiljöer.

Därefter fortsatte utbildningen med 1,5 timmar praktik. Ledarna var denna gången själva både deltagare och iakttagare. Under praktiken fick ledarna med egna ögon upptäcka det som vi diskuterade under det teoretiska passet. Under ett flertal tillfällen blev det otroligt tydligt hur vi som tränare kan arbeta för att skapa bättre läromiljöer för våra spelare.

Både under och efter kursen fick vi goda vitsord om utbildningen. Bl.a. från Mikael Törmenen som är ordförande i BK Bifrost och Ola Linde tränare i Romelanda UF. Båda sa att: ”Detta var en ordentlig ögonöppnare”. Uppdateringen av våra kurser har blivit rejält omtyckta av deltagarna. Detta ger oss en otrolig motivation till att fortsätta att försöka påverka svensk fotboll att bli mer kreativ, offensiv och teknisk.

Intresserade av materialet

Skulle det verka intressant att ta del av materialet så ta kontakt med oss så ser vi om vi kan sy ihop en riktig ”ögonöppnare”.

Förhoppningen är att vi kan sy ihop fler samarbeten som vi gjort med bl.a. Kållered SK, Lindome GIF, Tölö IF, IFK Fjärås, Frillesås FF, Ösets BK, Ytterby IS, Hovås Billdal IF, Näsets SK, IK Kongahälla, Annebergs IF, IFK Strömstad m.fl.

Hör av er till oss för att veta mer johan@fotboll2000.se så syr vi ihop en intressant lösning för just er förening.

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs

passningsspels kurs