Spelarutbildning för Tölö IF

Spelarutbildning för Tölö IFs F03 inleds under hösten 2016.

Samarbetet

Efter två utbildningar för Tölö IFs ledare så blev vi kontaktade av Tölö IFs F03 ledare som nu under hösten önskade hålla lite inspirationsträningar för F03. Detta mynnade ut i totalt fyra träningspass som kommer att hållas under hösten samt ett som kommer hållas i det nya året.

Hur är detta genomförbart?

Genom Hallands Fotbollförbund kunde tydligen föreningar söka pengar till liknande aktiviteter vilket gjort att detta inte har kostat föreningen en ända krona. Vilket vi ser som otroligt positivt. En annan form för att kunna genomföra detta är att använda SISU Idrottsutbildarna som Fotboll 2000 samarbetar med.

Utbildningen

Onsdagens spelarutbildning var alltså exklusiv för Tölö IFs F03 (som också har med spelare födda 2004 och 2002). Vi startade redan 16.30 på Tingbergsvallens konstgräs där vår duktige instruktör Johan Nexborn gick igenom vad som kommer vara fokus under dessa fem träningspass. Fokus kommer ligga på genombrottsfasen och vi inledde centralt och skapade oss under första träningspasset ett gemensamt språk som vi kommer bygga vidare på under kommande fyra pass. Vi pratade om grundförutsättningarna i anfallsspel tillsammans med tre spelalternativ som vi skulle försöka söka. Dessa 90 minuter gick otroligt snabbt och det skall bli spännande att följa utvecklingen under dessa fem tillfällen.

Fortsättningen

Nästa pass för Tölö IFs F03 kommer vara lite senare då annat är i vägen när bokningen gjordes. Så nästa pass är den 23 november och även den 16.30 på Tingbergsvallens konstgräs. Då kommer vi fortsätta med centralt genombrott fast fokusera mer på positionsväxlingar och hur man med givna rörelsemönster kan skapa förvirring i motståndarlaget.

Skulle Er förening vara intresserad av ett liknande upplägg så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

Spelarutbildning för Tölö IF

Spelarutbildning för Tölö IF