Spelarutbildning för Tölö IF’s flickor födda 2003

Under hösten 2016 inleddes en spelarutbildning för flickor födda 2003 i föreningen Tölö IF.

Fotbollsutbildningen

Under hösten har alltså fem spelarutbildningar gjorts för F02/03 i Tölö IF. Temat för spelarutbildningen har varit genombrott i sista tredjedelen. Det innebär att vi tränat på genombrott längs med kant och centralt. Dessutom har vi även tränat på hur man sedan kan välja på att antingen ta sig fram på kanten eller centralt, beroende på hur situationen ser ut. Det har varit en ganska stor grupp som slutit upp på varje träning från lite över 20 spelare till uppåt 28 spelare.

Hur är detta genomförbart?

Genom Hallands Fotbollförbund kunde tydligen föreningar söka pengar till liknande aktiviteter vilket gjort att detta inte har kostat föreningen en ända krona. Vilket vi ser som otroligt positivt. En annan form för att kunna genomföra detta är att använda SISU Idrottsutbildarna som Fotboll 2000 samarbetar med.

Spelarutbildning

Fotboll 2000’s duktige instruktör har under november och december drillat flickorna i sitt beslutstagande i komplexa situationer där fokus har legat på att få upp flera spelare i anfallen och där man tydligt kunnat se fördelarna med att komma i 2v1 eller 3v2 situationer och hur man på enkla sätt kan lösa detta genom att använda sin spelintelligens och ta smarta beslut.

Allt eftersom träningarna gått har man sett förbättringar i spelarnas beslutstagande och därmed även prestation. Alla träningar har varit på Tingbergsvallen i Kungsbacka.

Fortsättningen

Nu var denna spelarutbildning klar för detta tillfället dock har frågan gått att sätta upp en offert för en eventuell sommarskola för samma grupp. Vi får helt enkelt se om vi kan få följa flickornas utveckling under 2017. Oavsett så önskar vi gruppen lycka till och hoppas att vi ses under 2017.

Skulle Er förening vara intresserad av ett liknande upplägg så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

Spelarutbildning för Tölö IF

Spelarutbildning för Tölö IF