SPELINTELLIGENS!

Fotboll 2000 har nyligen introducerat en ny kurs; Spelintelligens. Innehållet består en övergripande del av filosofi och ledarskap som avser ledare/tränare samt ett avsnitt som direkt avser spelintelligens på planen. Fotboll 2000 har på sitt egna sätt dissekerat ämnet spelintelligens och arbetat fram ett hyperintressant koncept, vilket borde intressera fotbollsledare i hela Sverige på alla nivåer.

En fråga som man kan ställa sig är; Tränar vi fel? Och i så fall borde vi rimligen också tänka fel. Träningen kan göras mer rationell och effektiv för att utveckla kompetenta spelare som kan verka i den komplexa matchmiljön. Budskapet som Fotboll 2000 förespråkar är glasklart – utveckla spelare som kan hantera sin kvaliteter och färdigheter i matcher! Det är väl därför vi tränar…

Under föregående vecka fick ledarna för Lindome GIF:s P-05 verka som försökskaniner i en kurs vad gäller spelintelligens under 2 x 2 timmar. Första passet avsåg teori för tio ledare och andra passet genomfördes praktiskt med hela spelargruppen på 25 grabbar. Konceptet är framtaget för att både ha en förståelse för spelintelligensens bakomliggande substans, men ytterst för att i träningsmetoder och övningar utveckla spelare i praktisk träning. Så här tyckte några av tränarna för Lindome GIF:s P-05;

”Tycker det var en intressant och bra föreläsning. Märker att vi i ledargruppen delar en hel del av Fotboll 2000 tankegångar redan. Övningarna var bra, tydligt förklarade samt bra feedback till spelarna. Gillar tydligheten specifikt! Bra jobbat!”

/Alexander Kaplar

”Mycket inspirerande och tankeväckande föreläsning om spelintelligens. Det utvecklar mig som ledare så att jag i min tur på ett bättre sätt kan hjälpa pojkarna att utvecklas. Bra upplägg att först köra teoripass med oss ledare för att inom några dagar prova det i praktiken med spelarna. Tack för att vi både nu och tidigare får möjligheten till den utbildning som Fotboll 2000 ger. Tror att vi alla ledare får en ”kick” av det.”

/Urban Henning

”Fotboll2000 hade en fantastisk intressant genomgång och efterföljande träning kring spelintelligens med oss i Lindome GIF P05. Många intressanta tankar, aha-upplevelser och nyfikenhet på mer väcktes. Helt klart ett ämne som är väldigt viktig men som alldeles för sällan uppmärksammas på de flesta utbildningar. Kan varmt rekommenderas för alla som vill ta sitt lag till nästa nivå!”

/Johan Bladh