Träning för Landvetter IF Dam

I går söndag hölls en träning på två timmar för Landvetter IFs dam och juniorlag. Fokus under träningen var samverkan i sista tredjedelen d.v.s. vi gav exempel på hur man med givna rörelsemönster skulle kunna skapa antingen ett övertag på en position eller att man kan öppna upp attraktiva ytor för sig själv och sina medspelare i anfallsspelet.

Vi startade passet med att få spelarna att bli uppmärksamma på omgivningen och försöka börja tänka vad som händer i nästa steg så att man tidigt vet vad som kommer att hända detta på lite olika sätt därefter gick vi vidare med att vi testade spelarna i vad de bör titta på i sitt anfallsspel och de saker som vi tog upp var bl.a. hur motståndarna försvarar och vad det ger vårt lag för möjligheter i anfallsspelet i form av var vi kan bli i övertal eller var och hur vi kan öppna upp attraktiva ytor.

Detta kopplade vi sedan till några givna rörelsemönster där en yttermittfältare hotar in centralt i banan, dessa rörelsemönster från medspelare ställer svåra frågor till försvararna och kan hjälpa oss ordentligt i vårt anfallsspel. Vi avslutade passet med att spela 6vs4 mot ett mål för att få ett mer matchlikt moment.

Tycker att spelarna var engagerade, lyhörda och intresserade av att utveckla sitt spel vilket alltid är speciellt roligt när man är på plats. Även ledarna fick det som de önskade då Robert Rigo (ansvarig för A och J) nämnde följande:

Jag vill tacka för igår, det var inspirerande och framförallt tror jag att det var en ”tankeväckare” för många, ett annat sätt att tänka på planen.

Vi tränare var väldigt nöjda och kommer med all säkerhet nyttja er fler gånger under året om vi får tillfälle i ”vår kalender”.

Så vi är väldigt nöjda över att ha gjort ett bra jobb i Landvetter och vi är tillbaks på Landvetter IP redan i nästa vecka då vi kommer att hålla ett Fotbollsworkout pass för ett antal åldersgrupper ifrån både Landvetter IF och Landvetter IS.

Är er förening intresserad att vi kommer och håller en träning, utbildning eller liknande så tveka inte att kontakta oss genom att skicka ett mail till johan@fotboll2000.se

OBS! Här ses ett litet smakprov från träningen… Det är Kvadraten med twist tyvärr fick vi inte med helheten (blir lätt så när man är mitt uppe i träningen).

Landvetter IP6vs4