Träningar för IFK Strömstad

Tisdagen den 26 mellan 17.30-20.30 hölls två träningar för IFK Strömstad på Strömsvallen i Strömstad. Det var totalt det femte tillfället som vi besökte IFK Strömstad som nu blivit en av de föreningar som vi samarbetar absolut mest med vilket är riktigt roligt.

Första passet höll vi i tema driva och dribbla för ca 25 barn 8-12 år. Här fick spelarna reflektera över hur man bör göra för att vara en effektiv dribbler (bl.a. få blicken, vinna tid genom att förflytta sig från motståndet samt att driva och dribbla med foten som är längst från motståndarna). Gruppen var riktigt intresserade och ambitiösa vilket alltid är riktigt roligt.

Andra passet höll vi i tema spelsinnet för 12 ungdomar 12-14 år. Här fick de reflektera över hur man tränar upp ett bra spelsinne (bl.a. få upp blicken och därigenom hitta tomma ytor samt hur man kan vinna tid för sig själv och sina kompisar med sina beslut).

Bägge pass fungerade bra och ledarna som var med och observerade var nöjda och vi preliminär bokade ytterligare ett pass direkt efter sommaren där vi skulle komma och inspirera.

Väldigt kul att vi kan fortsätta att ha ett bra samarbete med IFK Strömstad, det är värdefullt för oss och vi har förhoppningar att fler föreningar hakar på framöver.

Skulle Er förening vara intresserade så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

IMG_5851IMG_5850