Utbildning för Annebergs IF

I lördags hölls utbildning för Annebergs IF på Dalavallen i Anneberg för ett stort antal av föreningens ledare.

Ambitionen från både förening och Fotboll 2000 är att ha ett långsiktigt och kontinuerligt arbete med föreningen och då ett flertal ledarutbildningar. Det är ett antal föreningar som vi redan har detta slags samarbete med som ex. IFK Strömstad, Lindome GIF, Kållered SK m.fl. och fler föreningar hör av sig och vi hoppas att vi kan knyta upp fler långsiktiga samarbeten under året.

I lördags inledde vi med en utbildning för Annebergs IF ledare i Bollfys. Utbildningen ser vi som motvikten till att bryta ut fysiska egenskaper som man isolerar och tränar upp. Vi vill med utbildningen inspirera till att man kan träna alla sorts fysiska egenskaper med boll och att man då får ett mer holistiskt perspektiv. Vi kan exemplifiera med den fysiska egenskapen snabbhet.

Vi har uppfattningen att det inte spelar någon roll hur snabb du är utan boll. För detta innebär ju inte rent automatiskt att du kan justera och anpassa din snabbhet till situationerna på fotbollsplanen där man gör allt i förhållande till bollen på något sätt. Så att vara snabb utan boll är ju inte något negativt men att vara snabb utan boll samt utan att kunna justera din snabbhet i förhållande till en given situation är HELT bortkastat.

Detta var något som vi presenterade, diskuterade och praktiserade med Annebergs IFs tränare. De fick också tillgång till vår utbildningsportal och kan därigenom se videoklipp på många av de övningar som vi praktiserade. NI kan också komma åt dessa videoklipp via vår hemsida.

Skulle Er förening vara intresserade av något liknande upplägg så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

Winge20160402_112336