Utbildning inför Sommarfotbollskola

Under tisdagsförmiddagen hölls en Utbildning inför Sommarfotbollskola med IFK Valla. Utbildningen var den tredje på lika många år för IFK Vallas ledare på deras Sommarfotbollskola.

Utbildning inför Sommarfotbollskola

Utbildningen har allteftersom dessa tre år gått utvecklas till att ledarna (som är spelare i föreningen) från grunden tar ansvar för Sommarfotbollskolan. På detta sätt får de självbestämmande och delaktighet i processen.

Utbildningen startades kl.09.00 med teori under ca två timmar och under sista timmen håller ledarna i praktik för sina kamrater.

Utbildningsinnehållet.

17 deltagande ledare och två föreningsrepresentanter medverkade under den tre timmar långa utbildningen. Under första en halv timmarna målade ledarna upp en målbild som de skall sträva efter. Därefter beskrev de målbilden med saker som de upplevde måste vara med för att uppnå målbilden. Därefter gick de in lite mer i detalj kring vad som skulle göras det vill säga innehållet. Vi fortsatte med att sätta innehållet i en tidsplan för att de senare på eftermiddagen skulle detaljplanera de tre dagarna. Vi presenterade även hur de bör instruera och hur de kunde tänka.

Efter denna teorin fick de 30 minuter att förbereda en praktisk övning som de skulle utföra med deras ledarkollegor som deltagare. Sista timmen hölls då praktik där deltagarna höll övningar för sina ledarkollegor och där vi alla gav varandra feedback.

Ledarutbildning

Skulle er förening eller ert lag vara intresserad av en liknande utbildning eller ett annat tema så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se