Utbildningsinsatser för IFK Strömstad

Fotboll 2000 fortsätter med utbildningsinsatser för IFK Strömstad.

Samarbetet

Föreningen och Fotboll 2000 har haft ett samarbete under senaste 3 åren vilket upplevs positivt för båda parter. Detta tillfälle beställde föreningen, nu inför hösten, tre exklusiva utbildningar för delar i deras organisation. Vi startade den 27 september med en ledarutbildning för de som tränar 6-9 åringar. Detta kombinerat med en spelarutbildning för 9-åringarna.

Utbildningen

Vi startade med en timmes teori. Där vi presenterade en ”mall” att kunna använda när man planerar träningar för att se till att vi tränar fotbollsspelare och inget annat. Förutom det så gick vi in på hur man gör för att instruera kreativa fotbollsspelare.

Detta varvades sedan med spelarutbildningen där ledarna fick se exempel på innehåll i en träning där man tydligt kan se hur ”mallen” påverkar spelarna att få ta beslut ur ett fotbollsperspektiv. De fick också se hur man med frågor kan utbilda kreativa fotbollsspelare.

Fortsättningen

Efter dessa två utbildningar har vi fått mycket positiv feedback från föreningen och de vill försöka fortsätta att samarbeta framöver. Men innan dess så har vi en sista utbildning för föreningen och då för deras 13-16-åringar. Denna utbildning kommer hållas inom närmsta månaden och en rapport och analys av dessa tre tillfällen.

Skulle Er förening vara intresserad av ett liknande upplägg så tveka inte att höra av er till johan@fotboll2000.se

Utbildningsinsatser för IFK Strömstad

Utbildningsinsatser för IFK Strömstad